2019 - Doel: het actiegeld van 2018 verviervoudigen 

Januari 2019

2018 is serieus onder de loep genomen en nu gaan we voor minder verlies en meer opbrengst. Zoals het een goede firma betaamd heb ik een begroting gemaakt die een mooi positief resultaat uitstraalt van 2.300€. Ziet er mooi uit. Of dat nu correct geschat is zullen we eind december wel zien. Eerst zullen we ervoor moeten werken.

We beginnen alvast met 3 nieuwe wenskaarten én solden op het assortiment van 2018!

We lopen op de reishappening van VTB en ik besef dat ik weer een kans heb laten liggen. Zo'n event is de ideale uitvalsbasis om reisfotografie te verkopen. Het volledige publiek is geïnteresseerd in reizen. VTB is echter niet de laatste in het rijtje. Begin februari is het vakantiesalon in Brussel, vier dagen lang, te mooi om waar te zijn, maar, wie niet waagt, niet wint. Ik contacteer het vakantiesalon en heb het geluk om een voorstander van Kom op tegen Kanker als tegenpartij te hebben: we krijgen een mooi standje in ruil voor reclame in het nieuwe magazine.

Het nieuwe magazine: De Andes, veel meer dan een gebergte (32 bladzijden, dat is 8 bladzijden meer dan het eerste magazine) wordt gedrukt.

Februari 2019

Het vakantiesalon was een succes. Vooral onze topverkoopster Christine heeft voor een reuze-omzet gezorgd. Er zijn meer dan duizend postkaarten verkocht, maar ook magazines, fotoboeken en foto's natuurlijk. Onze eerste 800€ is overgeschreven naar Kom op tegen Kanker. Een prima begin van het jaar.

Nieuwe kaartjes laten maken. Onze luipaard heeft het al zo goed gedaan, dat er nog eens 500 exemplaren van bijbesteld zijn. Ook een nieuw deelnemingskaartje en de veelgevraagde stokstaartjes komen eraan.

Voor mij is het allemaal een beetje te veel geworden deze maand. Een oud-collega van Peter is gestorven aan CML (chronische myeloïde leukemie). Dat is de kwaadaardige tegenhanger van mijn eigen PV : te veel witte bloedcellen aanmaken i.p.v. te veel rode. Dat doet wat met een mens om zo'n nieuws te krijgen. Welk lot heeft beslist dat Brigitte CML kreeg en ik 'slechts' PV? De dossiers die ik voor de patiëntencommissie moest beoordelen, leken wel allemaal Chinees. Tijd om ermee te stoppen. Misschien neem ik de draad nog wel eens terug op, we zullen wel zien. Even terug op adem komen.

Maart 2019

De acties hebben eventjes rust gekregen, alhoewel... Steven van Brussels Expo had nog een plaatsje vrij voor mij om op te vullen tijdens het lente/voedingssalon. Spijtig genoeg kon ik enkel de weekends vrijmaken en is het dus niet doorgegaan. Ik heb echter niet stilgezeten. Ik ben aan een reeks manueel gemaakte kerstkaarten begonnen. Ondertussen liggen er al meer dan 100 klaar. Ook een aantal kinderverjaardagskaarten zijn gemaakt en zijn reeds op de website te koop gezet. De foto's van de kaarten zijn niet optimaal, daar moet ik nog een oplossing voor vinden. Volgende maand ga ik verder met de verjaardagskaarten. Ik had graag een verkoopsessie gehouden bij Proximus, maar tot dusver heb ik geen antwoord gekregen.

April 2019

Verdere aanmaak van handgemaakte kerst- en verjaardagskaarten, geen 'grote' acties in het verschiet.

Mei 2019

Een verkoopsessie bij Proximus tijdens de lunchpauze is niet gelukt. Die zal wel doorgaan op de dag tegen Kanker in oktober. Dan maar via mail uitnodigingen gestuurd en ja hoor, ik heb weeral 200€ actiegeld kunnen overmaken. De eerste koper heeft de website gevonden via de zoekkanalen, joepie!

Juni 2019

VAKANTIE

Juli 2019 

Twee nieuwe kerstkaartjes gemaakt : de schattige pinguïns en een prachtig landschap, beide foto's uit Antarctica.

Augustus 2019

Op 15 augustus was het weer rommelmarkt in Boortmeerbeek en naar goede gewoonte heb ik daar een kraampje opgezet waarvan de volledige opbrengst ten voordele van 'Kom op tegen Kanker' was. Mijn schoonzus en topverkoopster Christine was ook van de partij. Ook zij had spulletjes meegebracht voor het goede doel. We hebben geen prijzen opgelegd, maar de mensen zelf laten kiezen hoeveel ze voor de spulletjes wilden geven en ja hoor, 98% van de kopers heeft een mooie prijs gegeven voor de tweedehandse zaken. Er zijn natuurlijk ook magazines en postkaarten verkocht aan de normale prijzen, ook aan onze BV die zelf peter is van het Zorghuis 'De Dijlevallei' in Boortmeerbeek.

Ons aanbod voor de kerstmarkt wordt uitgebreid! Het heeft totaal niets met onze foto's te maken. We gaan strikken maken om in de kerstboom te hangen, of om als mooie versiering te gebruiken rond pakjes. Hiervoor zijn 2 Bowdabra's aangeschaft, dat zijn toestellen om alle formaten van strikken en bloemen te maken.  Onze eerste voorraad linten werd ondertussen ook geleverd, gratis en voor niets!

September 2019

De maand mooi begonnen met een leuke verkoop op de rommelmarkt in Mechelen. Vooral de 'rommel' heeft goed verkocht. Iedereen mag dan zelf zijn prijs bepalen die hij/zij aan een tweedehands-artikel wil geven. 

En toen was het plantjesweekend. Het was een succes. Vorig jaar werden 700 plantjes besteld, waarvan er 517 verkocht werden. Dit jaar waren er meer medewerkers en gingen we voor 800 plantjes. Op vrijdagavond waren er reeds 700 verkocht. Zaterdag zijn er dan nog 400 geleverd. Enkele uren later wilden we er nog bestellen maar helaas, ook in het voorraadpunt was alles al weg. De laatste ploeg die om vijf uur moest beginnen, kwam al wat vroeger opdagen om nog enkele plantjes over te zien. Om vier uur was alles verkocht! 1.100 plantjes of 7.700€ + een halve doos postkaarten, ook goed voor meer dan 200€.

De nieuwe mini-wandkalender is besteld om in oktober te starten met de verkoop

Oktober 2019

Deze maand gestart met strikjes maken met de mooie linten van Vivant.

Bij de verkoop bij Proximus tijdens de dag tegen kanker, zijn we op de smul-toer gegaan. Blijkbaar verkoopt dat heel goed : zakjes mignonetten met een Afrikaanse olifant-kaartje erbij.

November 2019

Vakantie, fotootjes maken, waar we weer nieuwe postkaarten, magazines en fotoboeken van kunnen maken

December 2019

Onze stand op de kerstmarkt van de Far West in Vilvoorde, met ernaast de prijs van onze tombola : een mooie kerstman. Ook dit weekend hebben we een mooie opbrengst binnengehaald.

Ondertussen in het nieuwe magazine voor volgend jaar bijna klaar. Het gaat over Madagaskar. Dat wordt opnieuw een magazine voor 10€ en met 5 bijbehorende postkaarten voor 12€.

Mijn doel voor dit jaar was te hoog gegrepen, de opbrengst is niet verviervoudigd, maar toch wel verdubbeld. Eigenlijk ben ik daar wel fier op!

Onze totale realisatie van 2019

2019 Opbrengst
Actiegeld € 1.800
Giften € 2.080
Plantjesweekend € 7.700
Overgedragen naar 2020
TOTAAL € 11.580

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.