Zuidelijk Madagaskar (Afrika)

Madagaskar behoort tot het Afrikaanse continent, maar de invloed van Azië is duidelijk zichtbaar. De dieren die er leven zijn eigen aan het land, zoals ook de planten dit zijn. Baobabs, kameleons en lemuren, ze zijn allemaal uniek, grappig en lief. Tussen de baobabs, waan je je op een andere planeet. De wegen moet je erbij nemen. Ze zijn zeer slecht in heel Madagaskar. Toch is het de moeite om ze te trotseren om gebieden te ontdekken, die je met een vliegtuig alleen nooit kan bereiken.

 

In het zuiden zijn er dorpjes, waar ze nooit een toerist zien, die zelfs geen enkel souvenirtje verkopen om diezelfde reden. Op de landen tussen die dorpjes kan je overal grafmonumenten vinden. De grootte en versiering zijn afhankelijk van de status van de overledene. Rijke mensen beginnen tijdens hun leven al te bouwen aan hun monument. De versiering bestaat uit schilderingen uit het leven van de persoon.

 

In het westen kan je de boot nemen om na 2 dagen varen één van de Tsingy's te bereiken. Dat zijn grillig gevormde kalkstenen heuvels met messcherpe pieken. Je klimt er dan door en wandelt over hangbruggetjes, heel avontuurlijk en je hoeft geen waaghals te zijn om eraan te beginnen, alles is zeer veilig.

 

Tip: Vaar eens naar een eilandje en laat de schipper een maaltijd klaarmaken met vers gevangen vis.

Kameleons

Lemuren

De scherpe punten van de Tsingy

Allée des baobabs

Grafmonument

de slager(szoon)

Meer foto's in de fotoboeken of in het magazine

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.

Magazines en boeken

€ 10,00

Magazines en boeken

€ 10,00

Er zijn 3 magazines verkrijgbaar : The Big Five en Madagaskar voor 10€, De Andes voor 12€.

De eerste 2 zijn ook verkrijgbaar met de bijbehorende Themakaarten voor 2€ meer.

Er is een mini-boekje verkrijgbaar over onze India-reis tijdens de grote aardbeving van 2001.

Wat denk je ervan om een heel dik boek te lezen, geschreven door een oud-collega van ons. Het wordt gesigneerd door de auteur geleverd. Je zal ervan versteld staan hoe de geschiedenis 2000 jaar geleden misschien wel gebeurd is...