Galápagos

In tegenstelling met het Paaseiland is de Galápagos een groep eilanden. De oudste eilanden liggen aan de oostkant en de jongste dus aan de westkant. Je kan de eilanden bezoeken als afsluiter na een Ecuador-reis. Wij hebben ervoor gekozen om de 2 verschillende cruise-tours van elk een week te doen. Dan kom je bij alle klassieke eilanden. Eigenlijk zijn dan enkel de verder gelegen 'duik'eilanden er dan niet bij.

 

De dieren zijn er allemaal uniek op elk eiland. Dat feit had Darwin al voor ons gevonden toen hij met de Beagle daar gestopt is. hij heeft zich echt wel toegewijd op de vinken, maar je hebt er dieren in alle grotes en soorten. Land- en waterschildpadden, land- en waterleguanen, pinguïns, zeeleeuwen, zeehonden. Alle soorten zeevogels. En 1 ding hebben ze allemaal gemeen : er is er geen enkele bang van de mens. De vogels komen in je sandalen pikken wanneer ze denken dat die er lekker uitzien. Er gelden strikte regels op de eilanden alsook op het water. Je moet op de eilanden op de paden blijven, maar wat doe je als daar een ton zeeleeuw op ligt?

 

Tip: Ga zo lang mogelijk...

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.