Thailand (Azië)

We steken in Myanmar de grens over naar het oosten en komen in Thailand. Die grens oversteken mag je niet letterlijk nemen. Je moet de weg wel kennen want er liggen nog massa's mijnen onder de grond in de grensgebieden. In Myanmar zijn er wel etnische groepen die hun in- en verkopen in Thailand doen en die kennen wel de juiste wegeltjes om de grens over te steken.

 

Thailand is eveneens een land van de pagodes en Boeddhisten. De kleur van de kleding van de monniken is er meer oranje, maar die kleur die verandert geleidelijk aan wanneer je het land doorkruist.

 

De vorige koning Bummibol werd steeds op handen gedragen (dat is met de nieuwe koning geenszins het geval). Het koninklijk paleis is een opstapeling van gebouwen en beelden, het ene al uitbundiger dan het andere.

 

Nadat je het land doorkruist hebt en aardig wat bezienswaardigheden bent tegengekomen, kan je altijd nog even uitrusten in het paradijselijke Pukhet. Hoop dan wel dat er geen Tsunami-alarm wordt afgekondigd, want dat was de plaats waar er zovele doden gevallen zijn op tweede kerstdag. Het hotel waar we logeerden had een teken aangebracht op de muur om te tonen hoe hoog het water was doorgestroomd. Ze hebben wel iedereen die er logeerde tijdig kunnen evacueren naar de dichtsbijzijnde heuvel die hoog genoeg was om te ontsnappen aan het dodelijke water.

 

Tip: De grens met Laos kan je oversteken zonder de nodige formaliteiten. Je kan er niet verder doorreizen, maar je krijgt wel een leuk stempeltje dat je in Laos geweest bent.

Bridge over the river Kwai...

Meer foto's in het fotoboek Thailand & Cambodja

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.