Namibië (Afrika)

Daar waar Kenia aan de oostkust van Afrika ligt, vinden we Namibië aan de westkust, maar meer naar het zuiden. Ook hier zijn verschillende natuurparken, maar de volledige big five vind je hier nooit. Er leven namelijk geen kafferbuffels in het wild. Voor mij is Namibië eigenlijk één groot natuurpark. De bevolkingsgrootte is zo klein, dat je uren kan rijden vooraleer je iemand tegenkomt. Eigenlijk moet je er een grote rondreis maken, want in alle uithoeken vind je prachtige dingen.

 

Vertrek in Windhoek en rij naar het zuiden, zoek er de wilde paarden, rij door de Kalahari woestijn, ga naar Kolmanskop en kom op de weg niet uit de auto want dit is verboden gebied (er liggen nog steeds edelmetalen), vertrek voor zonsopgang langs de D707 voor de mooiste zichten met alle mogelijke dieren. Daarna is het tijd om -weer bij zonsopgang- naar de Sossusvlei te gaan. Dan verder naar het noorden met een ommetje langs de Skeleton coast. Nog niet te moe? Dan gaan we helemaal naar het noorden naar de Epupafalls, waar de rivier de grens vormt met Angola. En als laatste gaan we naar Etosha, een uitgestrekt National Park.

 

Tip: eigenlijk zijn er honderden tips, dus... doe gewoon alles!

een groene Kalahariwoestijn

Steppezebra's op de route D707

Spiesbok in het Namib-Naukluft Park

Grondeekhoorns

Cobra en honingdas in Etosha National Park

Giant's playground

Kolmanskop

Eenzaam boompje voor een metershoge duin

Skeleton coast

Luipaard

Fish river cañon

Wilde paarden

Dode vallei

Epupa-watervallen

Meer foto's in de fotoboeken en het magazine

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.

Magazines en boeken

€ 10,00

Magazines en boeken

€ 10,00

Er zijn 3 magazines verkrijgbaar : The Big Five en Madagaskar voor 10€, De Andes voor 12€.

De eerste 2 zijn ook verkrijgbaar met de bijbehorende Themakaarten voor 2€ meer.

Er is een mini-boekje verkrijgbaar over onze India-reis tijdens de grote aardbeving van 2001.

Wat denk je ervan om een heel dik boek te lezen, geschreven door een oud-collega van ons. Het wordt gesigneerd door de auteur geleverd. Je zal ervan versteld staan hoe de geschiedenis 2000 jaar geleden misschien wel gebeurd is...