Sri Lanka (Azië), hoofdstad Colombo

Wie voor de eerste keer naar Azië trekt, heeft er voordeel bij om Sri Lanka als eerste bestemming te kiezen. Dat was ook bij ons het geval, maar de Tamil tijgers hebben er toen anders over beslist. De reis naar Sri Lanka is toen aangepast naar een reis naar het verre Borneo. Op zich geen probleem, maar als je dan uiteindelijk toch in Sri Lanka komt, dan heeft het iets van een déjà vu. Versta me niet verkeerd : het is een prachtig (ei)land, ideaal voor een eerste kennismaking met Azië. Je vindt er vele tempels, rijstvelden, olifanten, zon en zee en een heleboel cultuur.

 

Wie van bloemen houdt, vindt in Sri Lanka een enorm groot assortiment. Velen ervan worden gebruikt om offergaven samen te stellen voor Boeddha. 70% van de bevolking is Boeddhistisch.  Er zijn ook Katholieken, Hindi & Moslims. 

 

Weetje : Eén keer per maand is er een dag zonder alcohol, dan kan je geen alcohol krijgen in winkels, cafés of restaurants.

 

Tip: Combineer je rondreis in Sri Lanka met enkele dagen zonnen, snorkelen en ontspannen op de Malediven

Vissen op het Tabbowa Wewa meer

Mihintale

Maansteen voor de ingang van een heiligdom

Trincomalee

Racemachine

Op schoolreis in Polunnaruwa

Kleuterschool Maria Montessori

Royal botanic gardens in Peradeniya

Die kom je overal tegen

Isurumuniya klooster

Ruvanveli Dagoba

Slangenbezweerder

Lotus

Sigiriya

Singalees schrift links, Tamil schrift rechts

Offergaven voor Boeddha

pauwenkers

Hindoetempel

Varanen

Dambulla

Polunnaruwa

Groothandelsgroentenmarkt

Tempel van de Tand in Kandy

Yala national park

Meer foto's in het fotoboek Sri Lanka

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.