Noordelijk Madagaskar (Afrika)

Ook in het noorden van Madagaskar vind je leuke baobabs, kameleons en lemuren. Als de wegen in het zuiden al slecht waren, dan moet je niet naar het noord-oosten vertrekken. Eigenlijk is de weg daar niet gewoon slecht, soms is er geen weg. Bruggen hebben ze daar ooit gebouwd, maar er zijn er slechts enkelen over en die zijn in erbarmelijke staat. Meestal moet je overzetten. Soms op een platform waar meerdere auto's op kunnen, andere keren op een vlotje met 1 auto. Jan Van Looveren heeft er ooit een programma over gemaakt. De paradijselijke stranden die je er tegenkomt, zijn natuurlijk een pleister op de wonde. Het einde van de rit (4 dagen voor 50 km) loont zeker. Je komt op een eiland terecht waar er nu aye-ayes zitten. Dat zijn zwarte nachtlemuren, die altijd al zeer moeilijk te vinden waren omwille van het feit dat men ze doodde wanneer men ze vond. Er heerst nog steeds een bijgeloof dat de aye-aye ongeluk brengt.

 

Het noorden is de streek van de vanille, als je tenminste in het juiste seizoen komt. Er zijn enkele wegen die prachtig aangelegd zijn door de Chinezen. Die wegen gaan van het vliegveld naar de dichtsbij zijnde vanilleplantages. Alles voor het geld, nietwaar?

 

Tip: Koop hoedjes of andere praktische zaken voor je aan de tocht begint, daarmee steun je de plaatselijke handel. Onderweg deel je ze dan weer uit, want iedereen kan wel wat gebruiken. Twee vliegen in één klap en je koffer blijft zijn oorspronkelijke volume behouden.

Vanille-dorpje

Weg-beleving in het noord-oosten

Bloemen

Aye-aye en diadeemsifaka

Meer foto's in de fotoboeken of in het magazine

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.

Magazines en boeken

€ 10,00

Magazines en boeken

€ 10,00

Er zijn 3 magazines verkrijgbaar : The Big Five en Madagaskar voor 10€, De Andes voor 12€.

De eerste 2 zijn ook verkrijgbaar met de bijbehorende Themakaarten voor 2€ meer.

Er is een mini-boekje verkrijgbaar over onze India-reis tijdens de grote aardbeving van 2001.

Wat denk je ervan om een heel dik boek te lezen, geschreven door een oud-collega van ons. Het wordt gesigneerd door de auteur geleverd. Je zal ervan versteld staan hoe de geschiedenis 2000 jaar geleden misschien wel gebeurd is...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.