2018 - Het opstartjaar 

Januari 2018

Het tweede werkjaar van de patiëntencommissie is volop aan de gang voor mij (Micheline) en mijn collega's. We lezen, herlezen, quoteren, discussiëren en her-quoteren de klinische en preklinische project-voorstellen die de eerste selectie voor de biomedische commissie doorstaan hebben. Er is zoveel geld nodig en er zijn zoveel mensen die acties opstarten om nog meer geld bijeen te brengen. 

Onze hobby (van Peter en van mij) is reizen en fotograferen. Na elke reis wordt er minstens één fotoboek gemaakt. Zou ik hiermee niets kunnen aanvangen als actievoerder? Ik besluit om mijn kandidatuur op de site van "Kom op tegen Kanker" in te voeren.

Februari 2018

De regiocoördinator voor Mechelen komt langs en probeert mij in te lijven voor het plantjesweekend, maar dat wil ik niet, ik wil iets met mijn foto's doen. Ik zou eigenlijk een magazine willen creëren en mooie postkaarten. Ik krijg wel de goede raad om sponsors te zoeken. Zo gezegd, zo gedaan : ik schrijf 350 winkels en bedrijven aan.  

Maart 2018

Mijn sponsoraanvraag is waarschijnlijk niet goed opgesteld, want als respons komt er net geteld 1 sponsorbedrag voort, zeker niet genoeg om de hoge kosten van een magazine te dragen. Dan maar op de moeilijke manier. Ik bestel de eerste 500 postkaarten van de schattige luipaard en begin die te verkopen om het benodigde bedrag voor het magazine bijeen te krijgen. 

April 2018

De Big Five broertjes en het eerste magazine worden besteld, weliswaar met een tijdelijke financiële put, want eigenlijk is er nog niet genoeg in kas om de kosten te dekken. 

Tegen het einde van de maand heb ik een mooi bedrag bij mekaar om echte wenskaarten te bestellen.

Mei 2018

Ik plaats een bestelling van nieuwe magazines en van de wenskaarten. 

Ondertussen maak ik ook deze website, wat in de huidige tijd toch onontbeerlijk is. Dus laat ik eveneens visitekaartjes en stickertjes drukken om reclame te maken. Tezelfdertijd worden de magazines en de kaartjes als zoete broodjes verkocht. Dan sta ik voor een dilemma: hoeveel nieuwe magazines moet ik bestellen om een verkoopmiddag te bevoorraden. Ik kies voor een grotere oplage met een lagere eenheidsprijs.

Juni 2018

De verkoopmiddag valt tegen. Later zie ik wel dat ik mijn eisen niet te hoog mag stellen. Ik blijf met een financiële kater zitten.

Juli & Augustus 2018

Drie rommelmarkten verder is er opnieuw een positief saldo.

Men komt ons ondertussen inlijven voor het plantjesweekend. Peter wordt de coördinator en neemt dat zeer ter harte. 

September 2018

Peter en zijn enthousiaste verkopers laten 517 plantjes van eigenaar veranderen, wat een opbrengst van 3.620€ vertegenwoordigt. Tevens verkopen we daar nog een leuk aantal postkaarten bij als alternatief voor personen die allergisch zijn, geen plaats hebben voor plantjes, geen groene vingers hebben, enz... We vinden dat niet slecht voor een allereerste plantjesweekend dat eigenlijk op de laatste minuut georganiseerd is. Volgende keer beginnen we wat vroeger en hopen we meer vrijwilligers te kunnen mobiliseren (de rekrutering is al begonnen).

De kerstkaarten zijn nu ook een feit en worden op een eerste koopmiddag aangeboden.

Eindelijk kan ik eind September de eerste 200€ actiegeld overschrijven.

En ik bestel ook nog een derde kerstkaart waar ook vraag naar blijkt te zijn :

Oktober 2018

De koopmiddag op de dag tegen kanker zorgt ervoor dat ik deze maand opnieuw 300€ kan overschrijven.

Een minpuntje: eindelijk vertelt er mij iemand dat er een fout op de verjaardagskaarten staat, ja, zoek ze maar. Ik krijg er in elk geval rode kaken van.

Dan komt Peter op het idee om van onze bestaande fotoboeken de digitale versies ook te koop aan te bieden aan slechts 5€. Dat is een prima idee aangezien het ons niets aan aankoop kost, maar onmiddellijk inkomsten oplevert.

November 2018

Na navraag blijkt dat er ook al een mooi bedrag aan giften gestort is, wat me ontzettend veel plezier doet. Omwille van de nieuwe privacy-regels weet ik niet wie de donateurs zijn van de mooie giften, wat ik wel spijtig vind. Wie wil, mag mij dat steeds meedelen!

Aangezien ik op de kerstmarkt wil verkopen, maak ik ook nog een kleine wandkalender, in kleine oplage deze keer, die natuurlijk zeker dit jaar moet verkocht worden.

December 2018

Het weekend van de kerstmarkt is het rotweer en dus valt de verkoop toch weer eens tegen. Ik neem de kalenders dan maar mee naar het werk en joepie, daar verkopen ze als zoete broodjes.

Ik kan een laatste storting van 300€ actiegeld overmaken.

Onze totale realisatie van 2018

2018 Opbrengst
Actiegeld € 800
Giften € 540
Plantjesweekend € 3.620
Overgedragen naar 2019 € 133
TOTAAL € 5.093
Artikel verkocht
Luipaard 315
Andere Big Five kaarten 478
Verjaardagskaarten 500
Deelnamekaarten 151
Big Five Magazine 100
Kerstkaarten 691
Kalenders 25

Hiermee eindigt het eerste jaar als actievoerder voor Peter en Micheline. Op naar 2019...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.