Moldavië & Transnistrië (Europa)

Waarom is de titel niet Moldavië, i.p.v. Moldavië & Transnistrië. Officieel gaat het om 1 land : Moldavië. Transnistrië is een smalle strook aan de oostkant die zichzelf heeft uitgeroepen tot onafhankelijk land.

 

Beide landen zijn straatarm, maar net zoals in Roemenië zijn de mensen zeer gelovig. Er staan ontzettend veel Orthodoxe kerken en kloosters, het ene al uitbundiger dan het andere.  Er zijn ook een aantal grot-kloosters, waar je echt geen hoogtevrees mag hebben.

 

Wist je dat Moldavië de grootste wijnkelder van de hele wereld bezit? Milestii Mici is de naam. Je rijdt er met een bus binnen en kan er 55km rondrijden tussen de wijnen. De oppervlakte is nog eens 4 keer zo groot, dus er is plaats om de wijnvoorraad uit te breiden!

 

In Transnistrië kan je niet zomaar binnen. Voor Moldavië heb je een internationaal paspoort nodig, maar Transnistrië eist een visum. Op de koop toe is dat visum slechts 24 uur geldig. Ze staan er volledig onder Russisch bewind.

 

Aan de geldbiljetten kan je zien dat het schrift in Transnistrië Russisch is.

 

Tip: Koop een souvenirtje bij de nonnetjes. Alles wat ze aanbieden is handgemaakt. Het kan gaan van eitjes die mooi versierd zijn met pareltjes, tot geborduurde en geweven tafelkleden en tapijten.

Moldavië

Transnistrië

Chisinau (M) 

Tiraspol (T)

Soroca (M)

Rudi (M)

Condrita (M)

Milestii Mici

Chisinau (M)

Rezina (M)

Japca

Orhei (M)

Capriana (M)

Milestii Mici

Bender (T)

Chitcany (T)

Chitcany (T)

Calaraseuca (M)

Tipova (M)

Hincu (M)

Chisinau (M)

Meer foto's in het fotoboek Moldova & Transnistria

Als u dit een mooi initiatief vindt, kan u ons steunen met de aankoop van één of meerdere artikelen. We vragen slechts 5€ voor een digitaal fotoboek, een klein bedrag voor een grote zaak!

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.