Chili

Chili is het meest uitgestrekte, smalle land aan de westkust van Zuid-Amerika. Het ligt deels in en deels ten westen van het Andesgebergte. Het is ook dit gebergte dat Chili gevormd heeft. Er komt geen druppel water over de bergen in het noorden, waardoor we de Atacama woestijn kennen. Maar een woestijn kan prachtig zijn, geloof me maar.

 

Hier geen Big Five natuurlijk, wel lama's, guanaco's en andere kameel-achtigen. Allemaal schattige, lieve beesten. Heb je al eens lama's zien paren? Wij wel, het duurt en het blijft duren. En het geluid is echt grappig. Ze laten zich ook door niets of niemand afleiden, maar doen gewoon hun ding. Enne... de ganse familie doet mee.

 

Het meest zuidelijke stadje van zuid-Amerika is Ushuaia (Argentinië), de uitvalsbasis van en naar Antarctica. Vandaar kan je aan de andere kant van het Beagle-kanaal de zuidelijkste eilanden van Zuid-Amerika zien, die op Chileens grondgebied liggen.

 

Tip: Ze hebben hier ook lekkere wijntjes in de streek tussen de hoofdstad en de zee.

Het Beagle kanaal en de zuidelijkste eilanden van chili, gezien vanuit Ushuaia

Andes gebergte

Atacama woestijn

el Tatio geisers, met de bijbehorende flamingo's

Magazines en boeken

€ 10,00

Magazines en boeken

€ 10,00

Er zijn 3 magazines verkrijgbaar : The Big Five en Madagaskar voor 10€, De Andes voor 12€.

De eerste 2 zijn ook verkrijgbaar met de bijbehorende Themakaarten voor 2€ meer.

Er is een mini-boekje verkrijgbaar over onze India-reis tijdens de grote aardbeving van 2001.

Wat denk je ervan om een heel dik boek te lezen, geschreven door een oud-collega van ons. Het wordt gesigneerd door de auteur geleverd. Je zal ervan versteld staan hoe de geschiedenis 2000 jaar geleden misschien wel gebeurd is...