Apulië (Italië/Europa)

Dé reden om Apulië of Puglia te bezoeken was in mijn geval om de beroemde huisjes van Alberobello te zien. Puglia is de kuststrook van ongeveer 350km, die vertrekt in de hak van de laars aan de zuid-oost kust van Italië. Het is een streek die befaamd is voor zijn excellente olijfolie.

 

Het is tevens het barokke Italië van Lecce met zijn kathedraal en zijn basiliek van het Heilige Kruis.  Het achthoekige Castel del Monte is op zijn minst speciaal te noemen : achthoekige basis, achthoekige torens. Er is in heel het kasteel geen enkel plaatsje te vinden met een recht hoek.

 

Misschien één van de meest indrukwekkende plaatsen is Matera. Je vindt hier 'sassi', dat zijn grotwoningen en zelfs grotkerken.

 

Tip: Op vele plaatsen zijn er stoffenwinkels waar ze op enkele minuten een tekst naar keuze borduren. Je kan bij voorbeeld op een kleuterschortje of slabbetje de naam van het kindje laten borduren.

Alberobello

Winkelstraat in Bari

Martina Franca

Loco Rotondo, de witte stad

Inktvis rechtstreeks te koop bij de vissers

Matera

'Knekelvitrines' in Otranto

Brindisi

Olijfboom aan de ingang van de fabriek

Bari, mozaïek in de Romaanse kathedraal

Ostuni

Bloemen voor een huwelijk in Barletta

Lecce, Duomo, detail uit de deur van de barmhartigheid

Gallipolli

Brindisi

Afgewerkte producten

Castel del Monte

Het klassieke balkon

Trani

Taranto, nationaal historisch museum

Vespa's in Lecce

Otranto

Meer foto's in het fotoboek Puglia

Alle fotoboeken zijn digitaal. Er zijn Nederlandstalige en Engelstalige boeken. De Engelstaligen geven tevens een uitgebreide info over de camera-instellingen per foto. De PDF wordt na betaling opgestuurd via Dropbox. Er zijn uiteraard geen verzendingskosten. Een PDF is verkrijgbaar tegen 5€, 7€ of 10€ per stuk, afhankelijk van het aantal bladzijden.